Kosttillskott som skyddar dig mot solen

Med hälsokostprodukter och kosttillskott kan man bygga uppsin kropp och hälsa. Man kan skapa balans och tillföra kroppen alla vitaminer och mineralen som behövs för ett hälsosammare liv.

På så sätt kan man förbättra kroppens immunförsvar, matsmältning, mentala hälsa, bli mer energisk och mycket mer.

Genom att använda kosttillskott kan man skapa ett “inre” solskydd som kommer att skydda huden och kroppen. På det sättet är man mer skyddad mot solens farliga strålar och kan vistas ute under varma och härliga dagar utan någon större fara.

Kosttillskott som bidrar till ett solskydd inifrån är är bland annat betakaroten som bidrar till att kroppen producerar mer pigmentceller. Ju mer pigmentceller kroppen har ju mindre risk har man till att bränna och skada huden.

Kalk

Ett annat väldigt bra tillskott är kalk, även kalk bidrar till bättre pigment och på så sätt skyddar man huden inifrån. Kalk bidar även till en bättre balans av kalcium som i sin tur kroppen behöver för att kunna uppta den D-vitamin som man får av solen. Och för att det ska bli så effektivt som möjligt rekommenderas det att man blandar ut kalkpulver i sin vattenflaska och dricker detta under tiden man är ute i solen.

Men även om man kan bygga upp ett skydd mot solen inifrån innebär det inte att man kan skippa solskyddet. Därför är det viktigt att smörja på Clarins solskydd ( de är väldigt effektiva och finns för både ansikte, kropp och läppar) eller välja de solskydd som passar bäst för att få ett så bra skydd som möjligt.