Kom igång med träningen på rätt sätt

Hur många gånger har du lovat dig själv att komma igång med träningen på allvar? Att börja träna och få en mer hälsosam livsstil kan i teorin låta väldigt enkelt, men i praktiken är det betydligt färre som faktiskt lyckas. Oftast handlar det om brist på motivation och brist på tid. Man hittar helt enkelt inte det där lilla extra som krävs för att sätta på sig träningskläderna och bege sig ut i motionsspåret.

För att du ska kunna komma igång med träningen på riktigt, och inte sluta efter 2-3 pass på gymmet, är motivation väldigt viktigt. Därför kan det vara bra att redan tidigt sätta upp mål med din träning. Det kan t.ex. vara att du vill bli starkare och friskare för dina barn, att du vill komma i den där snygga festblåsan till sommarfesten eller att du vill förlora några extrakilon som stör. Här nedan listar vi ytterligare några knep att ta till för att boosta din motivation och för att komma igång med träningen på ett bättre sätt.

Investera i snygga träningskläder

Hur du känner dig på gymmet eller i motionsspåret kommer att vara avgörande för hur motiverad du blir till att träna. Se därför till att du investerar i riktigt snygga träningstoppar för dam eller herr och att du använder dig av ett par sköna, fina och ergonomiska träningsskor. På internet kan du hitta mängder av fina träningstoppar för dam och herr i olika storlekar och olika material. Här rekommenderar vi att du satsar på luftiga kläder som har en god andningsförmåga och flexibilitet.

Satsa på högkvalitativa hälsokostprodukter

Utöver träningstoppar för dam och bekväma träningsbyxor bör du även satsa på bra hälsokostprodukter. Att använda hälsokostprodukter vid träning är naturligtvis inget tvång, men det är ett bra sätt för dig att motivera dig själv till en mer hälsosam livsstil. Om du vill bygga muskler kan du med fördel satsa på proteinpulver och aminosyror, medan den som vill gå ner i vikt kan välja fettförbrännande hälsokostprodukter.

Utöver träningstillskott bör du även se till att du får i dig alla vitaminer och mineraler som kroppen behöver. Ibland när motivationen och energin tryter beror det helt enkelt på att kroppen inte har tillräckligt med energi. Här kan du själv välja om du vill ha kosttillskott som består av en kombination av flera olika vitaminer och mineraler, eller om du vill ta tillskotten separat för högre koncentration.

Välj en träningsform som gör dig glad

När du väl har träningskläderna och hälsokostprodukterna redo är det dags att komma igång med träningen. Många vet redan i förväg vilken träningsform som passar bäst och vilken som är roligast, medan andra kan behöva prova sig fram. Avskyr du att spendera tid på gymmet är det ingen idé att du väljer ett medlemskap bara för att andra gör det. Satsa då istället på en annan typ av träning. Att träningsformen gör dig glad är A och O för att du ska känna dig motiverad och för att du ska vilja fortsätta med träningen.