Frisk och fräsch från topp till tå

Att attraktionskraft till stor del har med hälsa att göra är ett faktum som evolutionsforskare intygat om och om igen. Sedan civilisationernas början har det alltid varit viktigt att vara vacker och även om skönhetsidealen ofta varierar från kultur till kultur så brukar det vara sådant som utstrålar fruktsamhet och styrka som idealiseras.

Här kan du läsa om hur du med hjälp av olika matvanor, kosttillskott och andra produkter kan bli så frisk som möjligt och med det få fram din sanna skönhet. Att ha friska och vita men kanske lite sneda tänder är ju mer attraktivt än raka och gula, och genom att skaffa en bra blodcirkulation, äta sockerfri kost och hålla en fin munhälsa med hjälp av tandvårdsprodukter från GUM kan du blända din omvärld med ett strålande leende.

Hälsa och skönhet

Anledningen till att just hälsa och skönhet hör ihop är att människan hela tiden drivs att fortplanta sig – vi är ju trots allt djur! Av den anledningen är det saker som höfter och bröst som anses erogena hos kvinnor då det tyder på fertilitet medan män med stora muskler anses vara bra beskyddare. Trots att folk idag inte längre behöver bo i grottor och jaga djur för att överleva, så

visar mycken forskning om skönhet att en hel del fortfarande sitter i fortplantningsorganen när folk bedömer varandras utseenden.

Det anses också vara mycket attraktivt att se naturlig och hälsosam ut och det första som är viktigt med det är att se till att få immunförsvaret på topp och med det göra kroppen stark och motståndskraftig. Proppa dig därför full med härliga vitaminer. Se till att få mycket D-vitamin från solljuset och ät mycket frukt och grönt. Komplettera gärna med antioxidanter, mineraler och regelbunden motion så kan du tackla det mesta – och vara snygg på kuppen!

Naglar, hud och hår

Ett skinande hår och en frisk och spänstig hud är andra “symptom” på en god hälsa som anses attraktiva, och även här kan du hjälpa naturen på traven. Undvik sådant som orsakar så kallad oxidativ stress, det vill säga nedbrytande av cellerna, genom att inte röka, undvika skräpmat och begränsa godisintaget. Försök i stället att satsa på sådant som bygger upp kroppen, till exempel god sömn, en normal kroppsvikt och så lite stress som möjligt. För huden, håret och naglarna är proteinet kollagen och C-vitamin mycket viktigt, liksom A-vitamin och kisel som stärker och hjälper till att bevara fuktighetshalten.

Glöm inte heller de yttre rutinerna! Precis som med tänderna så mår kroppen bra av att masseras och torrborstas, håret bör packas in och naglarna ska få behandlingar. Det finns härliga krämer och oljor fyllda av massor med välgörande och närande ämnen, som kan få dig att se ut och känna dig som hälsan själv.