Var man hittar hälsokostprodukter

Utbudet och efterfrågan av hälsokostprodukter har exploderat på senare tid. Tack vare internet är man inte längre beroende av fysiska butiker och dess utbud för att kunna köpa sina produkter och därmed kan man hitta både billigare och bättre produkter.

Möjligheten att kunna köpa hälsokostprodukter är stor. Många nätbutiker säljer den typen av produkter och det kommer sannolikt inte dröja länge innan butiker som gorilla sports utökar sitt fantastiskt breda sortiment ännu mer med hälsokostprodukter, liksom många andra sportbutiker redan har gjort.

Lite historia om hälsokosten

Innan industrialiseringens intåg under 18-1900-talen var man beroende av naturtillverkade produkter för exempelvis medicin och rengöring av kroppen. Men generationsbyten och ointresset att vilja föra kunskaperna vidare gjorde att industritillverkade produkter kunde dominera marknaden.

När hippietrenden startade blev intresset för naturprodukter större, men att konkurrera med masstillverkade och billiga industriprodukter var svårt. Naturprodukter och hälsokostprodukter klassades även som “osäkra och obeprövade” till skillnad från industritillverkade läkemedel och rekommenderades inte av allmänna hälso- och sjukvården. Det gjorde att naturprodukter fick köpas på “egen risk” och efterfrågan förblev därför väldigt liten. Priserna på naturliga produkter var också något som fick många kunder att backa.

Innan webbshopparnas genombrott fick de som ville köpa hälsokost- och naturprodukter vända sig till en hälsokostbutik. Det vimlade inte av hälsokostbutiker och det var få som hade råd att handla där.

Tack vare internet kunde hälsokostprodukterna flytta online och därmed nå ut till en större kundkrets. Man var inte heller beroende av dyra lokalkostnader och kunde även sänka priserna på produkterna.

Var man hittar hälsokostprodukter idag

På senare tid har utbudet av natur- och hälsokostprodukter exploderat och priserna på vissa naturliga produkter är lika låga som de industritillverkade. Man behöver inte heller leta länge för att hitta en naturprodukt på nätet och den stora efterfrågan har även gjort att vanliga matbutiker har börjat sälja naturprodukter för exempelvis kropp och hår, vilket tidigare bara gick att finna i en dyr hälsokostbutik eller online. Dock har de fysiska hälsokostbutikerna börjat få det allt svårare att gå ihop i takt med att internet erbjuder billigare priser och hemleverans av samma produkter. Frågan är därför hur länge de fysiska hälsokostbutikerna kommer finnas kvar.