Ta hand om kroppen vid bröstoperaton

Ska du genomgå en bröstoperation ligger förmodligen mycket av ditt fokus på hur det kommer kännas, resultatet, eventuella ärr och mediciner. Men något som också är väldigt viktigt att tänka på är hur du själv kan hjälpa kroppen att bli stark och klara operationen och läkningen på alla sätt.

Ut med skräpet, in med näringen

Att genomgå en operation är alltid tufft för kroppen, oavsett vad operationen handlar om, och därför är det bra ju mer förberedd du är. Även om du gör en bröstoperation genom till exempel proffsen på Motiva kommer det hjälpa din läkningsprocess om övriga kroppen mår bra och är stark. En tid innan operationen bör du undvika skräpmat, alkohol och annat som har en negativ inverkan på din hälsa. Stärk dina organ med näringsrik mat och gärna även vissa kosttillskott. För att få reda på vad just du behöver kan du med fördel ta kontakt med en näringsterapeut, men över lag är det viktigt att tänka på näring, vatten, minskad stress och tillräckligt med sömn. De här delarna tillsammans hjälper till att stärka och balansera både din kropp och ditt sinne, och det kommer hjälpa dig både innan, under och efter operationen.

Hjälp kroppen läka

Våra kroppar är fantastiska på att läka, men långvariga dåliga vanor tar också lång tid att bli bra ifrån, så försök börja ta hand om dig i så god tid som möjligt innan din operation. När kroppen får rätt byggstenar från mat och tillskott kan den jobba bättre och smidigare, vilket kommer påskynda läkningen efter operationen och du kommer må bra fortare. När det kommer till rörelse är det viktigt att du pratar med din läkare om vad du kan göra och när du kan börja göra det, men det är viktigt att ha tålamod och börja försiktigt. Med rätt pusselbitar kommer allt gå perfekt.