Aloe vera är bra för både hud och kropp

Aloe vera är en medicinplanta som har använts i årtusenden ända sedan forntida Egypten och antika Grekland. Aloe Vera användes då för att lindra brännskador och för att läka sår. Idag har denna urgamla och effektiva medicinplanta fått en comeback och används både för hudvård samt invärtes för att ge oss bättre hälsa. Denna växt har många välgörande och fantastiska egenskaper.

Hälsokostprodukter

Det finns många olika typer av hälsokostprodukter på marknaden idag som vi använder för att förbättra vår hälsa och utseende. Självklart är en del hälsoprodukter mer effektiva än andra oavsett om det handlar om kosttillskott, hälsokost eller skönhetsprodukter. Syftet är att främja vår hälsa men det handlar inte bara om att må bättre utan även om att vårda vår hud och vårt utseende. Många av dagens hudprodukter innehåller aloe vera. Det är en ingrediens som har bevisad effekt och som kommer att göra stor nytta för din hud förutsatt att mängden av aloe vera är tillräckligt stor. Däremot krävs lite tålamod för att få önskad effekt eftersom det inte är en mirakelkur.

Superfood

Det talas ganska mycket om superfood eller “mirakelmat” som syftar till den föda som har hälsofrämjande egenskaper för vår kropp. Det är oftast bär, frukter, oljor, grönsaker eller örter som har högt näringsinnehåll. Föda som innehåller antioxidanter är särskilt hälsosamma. Aloe vera är en egen typ av superfood eller snarare dryck som kan hjälpa till med att skapa balans i din kropp och mage. När du dricker aloe vera kommer du att stärka immunförsvaret, normalisera syrabalansen i magen, förebygga lös mage samt förstoppning, stabilare blodsockernivå och rensa kroppen från giftämnen samt avfallsämnen. Vad många kanske inte känner till är att du kan även skölja aloe vera-dryck i munnen. Detta har en god verkan på bland annat irriterat tandkött, ömma gommar, parodontal sjukdom och dålig andedräkt.

Fräsch och attraktiv

Vi vill alla kunna känna oss fräscha och attraktiva från topp till tå. Hälsokost och naturliga skönhetsprodukter kan hjälpa oss att uppnå detta. Men oavsett hur bra vi tar hand om vår kropp och hud blir vi inte bli yngre och vi kan behöva extra hjälp med våra fina linjer och rynkor. Akademikliniken erbjuder sina kunder professionell behandling från välutbildade läkare och sjuksköterskor med lång erfarenhet. Här kan du få trygg och säker botox behandling för att dämpa uppkomsten av fina linjer och rynkor i ansiktet. Botoxbehandlingen kommer att ge ett estetiskt vackert resultat som ger ett fräscht, utvilat och attraktivt utseende.

Aloe vera som hudvårdsrutin

Det finns många bra anledningar till att lägga till aloe vera i din hudvårdsrutin. Aloe vera har inga negativa effekter utan är effektiv mot exempelvis finnar och akne eller mer problematiska hudproblem som psoriasis. Aloe vera är mycket rik på vitaminer (A, B, C, D samt E) och mineraler (zink och magnesium). Kombinationen av dessa ämnen ger en skyddande och lugnande effekt på din hud vid olika typer av irritationer. Forskning har bevisat att aloe vera har god effekt på vår hud och kropp. Det är dock inte någon mirakelkur utan kräver en viss tids användning för att verkligen kunna uppleva och känna växtens goda resultat.