Kroppen behöver extra stöttning i svåra tider

Som frisk och välmående kan du ändå behöva hjälpa kroppen med extra näring ibland, D-vitamin som kosttillskott är ett sådant exempel. Mår du dåligt, är sjuk, nedstämd eller har missbruksproblem är kroppen i ett stressat tillstånd som gör det svårare att ta upp näring, och då kan kosttillskott vara extra behjälpliga.

Stöttande chefskap

Som de flesta vet så ska kosttillskott inte ersätta en normal och välbalanserad kost i övrigt, utan bara agera som komplement. Men det är ett komplement som kan vara av stor vikt när vi trots allt, och av olika anledningar, inte får i oss tillräckligt med nödvändiga näringsämnen. Är du privatperson kan du få hjälp att undersöka ditt näringsvärde av en kostrådgivare eller näringsterapeut, men är du i en chefsposition och vill stötta dina anställda till bra hälsa kan det vara bra att använda flera källor som hjälp i det viktiga arbetet. Näringsterapeuter är guldgruvor när det kommer till kunskap om hur vi hjälper våra kroppar att må bra, och tillsammans med experterna på LjungSjöberg får du även möjlighet att bredda din kunskap kring missbruksproblem. De här två områdena kan skapa riktigt bra förutsättningar att finnas där för personal som känner sig stressade, överhopade med jobb och som kanske har övriga bekymmer antingen på jobbet eller hemmaplan.

Använd flera kunskapsområden

Att som anställd våga öppna upp sig inför sin chef och berätta om sin problematik kan vara det avgörande steget mot tillfrisknande. Vikten av att känna sig förstådd, omhändertagen och respekterad trots sin situation är enorm, och ju mer kunskap chefen har desto mer hjälp kan den anställde få. Att genom jobbet få professionellt stöd med verktyg och handlingsprogram kommer ta situationen i rätt riktning, och tillsammans med ordentlig kunskap om näringsbehovet i stressade och pressade kroppar kan man ta rejäla kliv. Här kommer kosttillskott vara en del av utredningen, som är personligt utformad för individen. Så när chefer blir proaktiva och tar tag i sina anställdas hälsa finns alla förutsättningar för att hela företaget ska blomstra – precis som personalen.